Een Stukje Geschiedenis

Hoe het allemaal begonnen is

Februari 2013 waren we op zoek naar een passende en vooral kleinschalige dagbesteding voor onze zoon Thijs. We hebben vele locaties en organisaties bezocht, maar op de meeste plaatsen vonden we het te druk, te onoverzichtelijk en niet geschikt. Op weg naar huis, na weer een zoektocht voor dagbesteding, kwam mijn man John met het idee om het zelf te organiseren. We hadden tenslotte alles in huis: een volledig ingerichte keuken, een geweldig Grand Café, mooie terrassen midden in de groene long van Laarbeek en dat alles in een multifunctionele Fitnessclub.

Voor dagbesteding hadden we de visie dat die volledig gericht moet zijn op de cliënten: kleinschalig en met de individuele aandacht en zorg die elke cliënt verdient! De dagbesteding moet het beste in hen naar boven halen zodat ze met plezier - met het gevoel écht te werken én meetellend in de maatschappij - een superdag hebben beleefd, elke dag weer!  Deze visie is in de afgelopen 9 jaar alleen maar sterker geworden! We zijn geholpen door veel lieve mensen en hebben het vertrouwen gekregen van velen. We hebben hulp van super vrijwilligers, lieve stagiaires, een hele fijne cliëntengroep en een topteam van professionele en vooral betrokken begeleiders die er allemaal aan bijdragen dat de Gasterij er staat.

Op 3 april 2023 bestaan we alweer 10 jaar! We zijn supertrots op onze UNIEKE dagbesteding en blijven werken aan een mooie toekomst voor onze cliënten, want ze verdienen het zo!

Ellen Tappel

In een groep van maximaal 6 medewerkers bieden we een uitdagende, leerzame maar vooral zinvolle dagbesteding aan voor mensen die net dat beetje extra begeleiding nodig hebben. Medewerkers met een lichte tot matige verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of het autisme spectrum stoornis krijgen hier begeleiding op maat.

De dagbesteding vindt plaats in het bruisende multifunctionele gebouw van Lifestyle center Laarbeek gelegen in het hart van Beek en Donk. Dat betekent voor de cliënten dat zij midden in de maatschappij staan en veel waardering krijgen voor hetgeen ze doen.

DSC_8956
to top button